marți, 10 februarie 2009

10 porunci pentru gasirea fericirii

Mi s-a spus aseara ca scriu lucruri prea triste pentru firea mea optimista. Asa ca m-am hotarat sa schimb asta, cel putin azi. Am cautat si chiar am gasit si o lista cu ce trebuie sa fac pentru a fi mai fericita. Va vine sa credeti? Chiar exista si retete ale fericirii eterne ). Unele lucruri au dat rezultate bune, altele nu. Va arat lista pentru ca poate mai sunt printre voi si altii care au nevoie de o astfel de indrumare. Asa ca, incepem:



1. Scapa de vechiturile din casa. – Am facut deja asta. Mmm, nu m-a facut sa ma simt mai bine. Imediat dupa, mi-am dat seama ca de unele mai aveam nevoie

2. Nu mai accepta ca cei din jur sa te critice sau sa te ia la misto. Daca le-o retezi de cateva ori, se vor potoli pana la urma. Fiecare critica la adresa ta e ca o injectie cu unde negative. – Si pe asta am incercat-o. Ce-i drept, asta ajuta putin. Cel putin pana se intoarce impotriva ta.

3. Nu-ti fa promisiuni singur. Traieste clipa! – Clipa e cam trista asa ca … parca nu as fi tinut cu tot dinadinsul sa o traiesc

4. Obisnuieste-te cu gandul ca esti unic, cu reusitele si, din cand in cand, esecurile tale! - Esecurile sunt problema. Reusitele sa traiasca!!!

5. Cere si ti se va da. Oamenii nu-ti pot citi gandurile (nici macar sefii), si e inutil sa astepti sa primesti ceva ce nu ai cerut. – Asta e cea mai tare! Ce te faci cand ceri si nu ti se da? Sau ti se da exact opusul (adica un sut in … dos). Hmmm. Atunci chiar e o problema…

6. Afla ce e bine pentru tine. – Asta e ok! Am aflat! Yupiiiiii….. ok, si acu? Ce fac cu ce am aflat? Ma ajuta cineva cu asta? Pe mine ma depaseste….

7. Priveste fiecare experienta prin care treci, buna sau rea, ca pe o noua etapa. Nimic nu ti se intampla fara un scop anume si peste ceva vreme iti vei da seama si care e acesta. – Abia astept sa vad care e scopul. Sincer!!! Scopuleeeeee, arata-ti fata odata ca m-am saturat sa te caut.

8. Invata sa risti. De cate ori ti-e teama sa faci un lucru, arunca-te cu capul inainte! E singura cale! Dupa ce vei vedea cate satisfactii iti aduce riscul asumat, increderea in fortele tale va creste simtitor. – Ooooookkkkkkkk. Am riscat, am pierdut, satisfactiile unde sunt? Increderea a cam scazut ce-i drept, asa ca nici asta nu a mers

9. Fa-ti inventarul. Fa o retrospectiva a lucrurilor care ti s-au intamplat in ultima vreme. – Asta e deja facut si nu imi plac. Tocmai de astea incerc sa scap si de preferat e san u imi aduc aminte de ele

10. Valorifica-ti talentele sau macar dezvolta-le. Daca faci ceva pentru care esti inzestrat, o vei face bine si te vei simti special. – Ok, dar unde sa fac asta? Stie careva?

Se pare totusi ca pe mine lista asta nu m-a ajutat mai deloc. Sorry … macar am incercat. Poate doar cat m-am distrat comentand despre ea. Poate aveti voi mai mult noroc.

3 comentarii:

  1. Salut. Bine ai venit in blogosfera. Acum ti-am descoperit blogul si l-am si adaugat in blogroll.
    La multe posturi interesante !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca singura lista care a ajutat vreodata a fost lista lui Schindler. Unii isi inchipuie ca exista panacee universale si tot trimit "comori de intelepciune", lamaista sau nu. Cu preambulul insa sint si eu de acord. E bine sa te concentrezi cu calm pe problema cea mai mare pe care o ai. Nimeni nu te ajuta daca nu te ajuti cu calm singur in primul rind, pentru ca in lumea asta dincolo de orice lista, behaitul mielului atrage lacomia tigrului.

    RăspundețiȘtergere
  3. da dragutz intradevar, poate nu ajuta in gasirea fericirii ci doar in autocunoastere lucru care cu timpul poate ajuta in selectarea unor lucruri pe care le caracterizam drept aducatoare de fericire in cazuri singulare. Nu cred ca exista o lista a lucrurilor aducatoare de fericire deoarece pentru fiecare din noi fericirea e unica ( un lucru sau mai multe care ne fac pe unii dintre noi fericiti pot sa fie nefericire pentru altii ) parerea mea :)

    Capul sus Paulici ca lucrurile se vor rearanja , se vor sorta si vei gasi fericirea acolo unde nici nu te astepti. Va veni singura nu trebuie cautata !

    RăspundețiȘtergere