marți, 3 februarie 2009

Tara noastra-i o comoara....

Avem o tara ca in vise. Pacat numai ca e locuita. Orgolii, pretentii, razbunari, crime, jafuri, oameni care pentru ca au furat o paine pentru ca le era foame stau ani buni dupa gratii (macar acolo au ce manca), altii care fura miliarde nu fac nici o zi de parnaie. Toate sunt ale noastre. Nu suntem egoisti si le dam si altora. Trimitem violatori in Italia, cersetori in Turcia si Germania, interlopi in Spania si curve pe peste tot pe unde se poate. Ca doar e cea mai veche meserie din lume, nu? Suntem chiar foarte darnici si in acelasi timp foarte zgarciti la lucruri bune. Faina Romania asta, nu?!! Sau tragi-comica. Sau chiar trista, de-a binelea. Oricum, e unica.

Oare de ce doar atunci cand suntem la pamant cu banii ne gandim si la suferinta celui care ca si noi, nu are. Si de ce atunci cand avem de toate ne uitam cu dispret la cei ce nu au. Nu fac nici eu o exceptie. Astazi mi s-a intamplat ceva ce m-a facut sa imi dau seama de asta. A venit la mine un baietas, de vreo 7-8 ani sa imi ceara 10 bani (au inceput sa faca pana si ei diferente intre 1000 de lei si 10 bani). De obicei nu le dau bani. Le cumpar un corn, un iaurt, chestii de genul. Astazi insa i-am dat chiar 1 leu. Dupa ce a facut cativa pasi l-am chemat inapoi si i-am mai dat inca 1 leu. De ce? Daca eu sunt situatia in care nu mai am bani nici sa mai pun ceva pe raftul frigiderului? Si mi-am dat seama brusc ca sunt trista pentru el! Sau poate eram trista pentru mine? Dumnezeu mai stie!!!Cert e ca saracia ne face uneori mai rai si in stare sa dam in cap altora si alteori mai sufletisti, mai umani.

Habar nu am ce am vrut sa zic cu asta. Am vrut doar sa o zic. Sa o scriu mai bine ca e mai usor decat sa ma exprim cu voce tare.

3 comentarii:

  1. Din pacate in zilele zilelor noastre saracia a depasit cu mult pragul material, e la nivel spiritual, este o plaga ce roade din ce in ce mai mult in randul maselor, indiferent de treapta pe care se afla in societate. Un iaurt, un corn, cum ziceai tu in randurile anterioare, un ou, doua-trei felii de parizer ordinar, ce iti creeaza pofta de mancare doar admirandu-i straveziul.delicios!
    ... "aici suntem!" si racnim acoperiti de vacarmul cotidian, privind cu ochii fixati in vitrinele cu preturi si preturi; "aici suntem!" si ne oglindim in sticla televizoarelor; "aici suntem!" si degeaba ... trecem cu un sictir major pe langa biblioteca a carei trepte mai sunt strabatute ocazional ...
    Unde-am fost si ce-am ajuns !
    Trecut-au 20 de ani, cum zicea Brucan odinioara, si vor mai trece alte zeci ...si poate tot degeaba.

    Iti tin pumnii sa treci peste moment!

    RăspundețiȘtergere
  2. Paulici draga toate sunt trecatoare in viata, fii convinsa de acest lucru. Imporatnt este acum sa treci peste acest hop, Sunt convins ca va fi greu dar in acelasi timp si sigur ca vei reusi. Poate o sa spui ca mie imi este usor sa vobesc dar sincer niciodata nu se stie unde te poate duce drumul vietii maine. Vorba francezului << NEVER SAY NEVER >>. Daca vreodata vei avea nevoie de ceva te rog sa apleleyi cu cea mai mare incredere. Voi face tot posibilul sa te ajut si macar cu o vorba buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Nu-i țara de căcat, ci oamenii de pe teritoriul ei"; "Viața e grea, dar trece ..."

    RăspundețiȘtergere