marți, 30 martie 2010

Bătaie de joc sau doar minte puţină?

De unde lăudam zilele astea autorităţile că municipiul nostru înfloreşte, că pe peste tot vezi angajaţi ai firmelor contractate de primărie care muncesc, sapă straturile, vopsesc stâlpii, pun borduri, astupă gropile şi aşa mai departe, toate astea bune sunt aproape şterse cu buretele de o decizie absolut uimitoare.
ÎN BRAŞOV SE VA CIRCULA CU 45 KM/H.

Mi se pare absolut aberant!!! Numai ca idee şi deja mi se face greaţă. Nu ştiu de ce, îmi dă sentimentul că primarul nostru preaslăvit vrea să iasă din nou în evidenţă. Cred că a cam intrat într-un con de umbră şi nu ştie ce să mai facă să mai audă ţara de el.

Cum se poate ca într-un oraş ca al nostru, cu un trafic sistematizat pentru fluidizare, în care s-au făcut eforturi pentru acest lucru, să se vină acum cu beţe în roate sau mai exact cu frâne la roţi?

Aş fi foarte curioasă dacă Scripcaru, sau vreunul de la poliţie, sau vreun consilier local, merge cu 45 de km/h când traficul nu este aglomerat.

Auzi motiv!!! Să reducă zgomotul ambiental. Păi stimaţilor, maşina mea, furia mea roşie, veche de 22 de ani, face zgomot mai mare la viteza aia. De ce? Pentru că, pe încercate, la 45 km/h sunt între viteze. Este subturată sau prea turată, deci... am de ales. Ori îmi fac maşina mea praf, ori fac zgomot şi mai mare.

Şi să nu aud comentarii de genul: ia-ţi maşină mai bună! La aşa ceva nu pot să dau decât un singur răspuns: dacă îmi daţi voi bani de alta, îmi iau.

VEZI AICI DE CE VOR CONSILIERII SĂ ADOPTE ACEASTĂ HOTĂRÂRE

DECÂT ATÂT!!!

12 comentarii:

  1. conform legii, nu primesti amenda decat daca depasesti cu 10 km/h viteza maxima admisa.
    asadar, se poate circula linistit cu 54 km/h :)

    RăspundețiȘtergere
  2. oahahahha... Cu 45km/h o fiu depasit si de omulatzii in carucioare sau de biciclisti...

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Paula ti se pare asta o problema atat de nasola? Sa treci pe la minunata capitala sa mergi cu 10 km/h si eventual sa dezmotesti motorul putin seara :))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) corect. o sa urle cei de pe biciclete: FEREAAAA MĂĂĂ DIN TRAFIC, STAI ACASĂ CĂ MĂ ÎNCURCI. DIN CAUZA TA O SĂ AJUNG TÂRZIU LA MUNCĂĂĂĂ

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil preafericitul edil se teme sa nu se darime Timpa din cauza traficului supersonic din oras. Dar mai probabil e faptul ca "timpa " din creierul lui e de vina, nu? Ma mir ca nu cere introducerea tramvaielor cu cai si a postalioanelor, probabil ca s-ar simti mai in elementul lui.Viata la tara, iubirea mea dintii! Si mai e o intrebare de 1000 de puncte...Edilul Scripcaru n-a apucat inca sa-si traga vila la munte unde sa disipe stresul intens provocat de ciocnirea neuronilor prea rapizi momentan(citi ii mai are?)

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragoş, dar ţie ţi se pare normal să mergi cu 10 km/h? Dacă ţie nu şi se pare normal, atunci poate înţelegi că nici mie nu mi se pare normal să merg cu 45 km/h, atunci când pot să urc putin mai sus. În Bucureşti e plb de trafic şi sistematizare, aici va fi plb de minte îngustă, zic eu. Nu se pot compara cele două

    RăspundețiȘtergere
  7. Brasovul este singurul mare oras pe care il cunosc unde sensurile unice bine gindite si spatiile largi fac posibila deocamdata deplasarea rapida in orice punct al orasului. Presupun ca asta devenise o problema si Scripcaru vrea sa o rezolve. Poti limita viteza in zone de risc sau foarte aglomerate, sau in zone istorice, dar ce am citit aici tine de o mentalitate medievala pe care o credeam revoluta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-a venit o idee. O sa fac ce nu mi-a placut niciodata, mai exact meseria de paparazzi. Daca se adopta hotararea va jur ca voi urmari masinile primarului si pe rand ale consilierilor, ca sa vad cu ce viteza merg ei :)) si cine ma cunoaste stie ca nu promit aiurea, asa ca.... fereaaaa ...... :))

    RăspundețiȘtergere
  9. La peste 45 km/h, masinile fac un zgomot infernal.Butuzea poate veni cu elicopterul plin de asfalt si sensuri giratorii, fara sa fie auzit.Astfel ca il poate speria pe omuletzul cu cap mare si portocaliu, iar acesta poate sacapa pixul, uitand ulterior unde a ramas cu semnatul.La 45 km/h lucrurile se schimba, linistea se asterne, si omuletzul nostru drag cu galbenushurile portocalii sta mai relaxat.Astfel nici capu' nu-i mai creste

    RăspundețiȘtergere
  10. La peste 45 km/h, masinile fac un zgomot infernal.Butuzea poate veni cu elicopterul plin de asfalt si sensuri giratorii, fara sa fie auzit.Astfel ca il poate speria pe omuletzul cu cap mare si portocaliu, iar acesta poate sacapa pixul, uitand ulterior unde a ramas cu semnatul.La 45 km/h lucrurile se schimba, linistea se asterne, si omuletzul nostru drag cu galbenushurile portocalii sta mai relaxat.Astfel nici capu' nu-i mai creste

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce se intampla? Cel mai scump asfalt din Europa nu mai rezista la vitezele de 50 km pe ora ale autovehiculelor? Este un nonsens: dupa ce a bagat adanc mana in buzunarul brasovenilor, pentru sistematizare, asfaltari etc., in loc sa opteze pentru marirea vitezei traficului, vrea s-o reduca? Lucrurile se bat cap in cap din punct de vedere logic. Ori e sadic cu noi, ori asfaltul e cam subtirel, de calitate proasta si "edilul" vrea sa-l protejeze in loc sa-l refaca. La cati bani a bagat in el, ar fi trebuit sa tina doua decenii. Viteza de 40 km la ora in localitate o au camioanele. Dupa schimbarea preconizata, camioanele vor circula cu doar 35, cu 30? Ok, am inteles. Vom deveni pietoni si, cu banii de carburant, ne vom plati taxele si impozitele.

    RăspundețiȘtergere
  12. "Dacă ţie nu şi se pare normal, atunci poate înţelegi că nici mie nu mi se pare normal să merg cu 45 km/h, atunci când pot să urc putin mai sus."
    Mi se pare perfect normal sa se respecte o viteza moderata in orase. Cind s-a scazut viteza de la 60 la 50 km/ora au fost care au vorbit mult si prost.Dar a fost in toata tara.Practic a fost modificat codul rutier.
    Ce nu mi se pare normal si nici nu este bine , e faptul ca foarte multi care nu stapinesc bine conducerea auto vor sa mearga mai tare. Si partea si mai proasta este ca vor sa faca acest lucru in orase.Cind spun asta ma refer la toti participantii la trafic (nu numai la femei, care de cele mai multe ori merg chiar cu mai putin de 45km/ora - fapt care incurca la fel de mult).
    Ce ar trebui sa inteleaga toti locuitorii acestui oras ( inclusiv cei care au venit din alta parte, unde se circula mai putin si mai incet), este faptul ca exista un cod rutier si ca in orase ar trebui sa fie un minim de ...sa zicem 50km/ora, in toate. Nu trebuie facuta exceptie pentru "poluare fonica", ar fi o mare timpenie.
    Asa se creeaza precedente periculoase.
    Ce va urma?
    Interzicerea respiratului pe strada pentru a nu face prea mult zgomuot cu inspiratia?
    Sau se gindeste cumva "eminenta cenusie" sa se monteze la fiecare participant la trafic un fel de antifoane la nari astfel incit sa nu deranjeze mustele si tintarii?
    Orice este posibil.
    Dar nu le dati idei prea multe, au mintea odihnita si ....
    Ar mai fi putin si se poate introduce taxa diferentiata pentru circulatul pe diverse strazi.De asta ce ziceti? Ar fi ceva inedit , nu?

    RăspundețiȘtergere