sâmbătă, 18 septembrie 2010

Preoţii şi asistentele au liber la infracţiuni

Sună cel puţin absurd, ştiu asta. Dar cum altfel mi-aş putea explica măcar mie ce se întâmplă în minunata noastră ţară.

Un stareţ, a cărui faţă se vede clar pe imagini, bate cu o sălbăticie de neimaginat un enoriaş doar pentru că acesta trecea prin curtea mănăstirii şi o asistentă îi lipeşte gura unui bebeluş cu leucoplast pentru că plânge prea mult.

Doi români care au pretenţia să fie numiţi „oameni“. Ba mai mult. Se pretind a fi chiar salvatori. Unul spiritual şi celălalt de vieţi.

Cu toate că dovezile sunt clare, că o ţară întreagă a fost oripilată de gesturile celor doi, că cea mai mică pedeapsă ar fi trebuit să fie cel puţin echivalentă cu ceea ce au făcut ei, ei bine.... au fost declaraţi NEVINOVAŢI.

Incredibil nu? Sau poate nu, având în vedere că trăim în România.
Motivele pentru care i-au declarat nevinovaţi sunt cel puţin absurde.

În cazul preotului Teotim Popa Protosinghel, stareţul mânăstirii de la Murfatlar, Consistoriul monahal a decis astfel: reabilitarea şi repunerea în drepturi a preotului pe motiv că victima suferă de afecţiuni psihice şi a ezitat în identificarea preotului ca fiind agresorul său. Se pare că nici filmul şocant transmis de televiziuni şi pe internet nu a fost de ajuns.

Cu toate că se vede foarte clar faţa agresorului în motivare se mai spune că este posibil să fie vorba de altcineva care doar îi seamănă stareţului (şi care CULMEA, era tot în trecere prin curtea mânăstirii, probabil).

VEZI AICI IMAGINILE ŞOCANTE ŞI EXPLICAŢIILE STAREŢULUI

În cazul asistentei, motivarea a constat în faptul că aceasta nu a fost văzută când a pus leucoplastul, deci acela putea fi pus chiar de mama copilului, adică reclamanta.



Punctul cel mai şocant al motivării ne spune că procedeul „nu a cauzat prejudicii stării copilului“.

Ar fi trebuit oare să moară înecat cu propria salivă ca să fie luat cazul în serios???

Oare ce ar fi fost necesar pentru a-i convinge pe cei care ar trebui să aplice legea să arunce măcar un ochi asupra dovezilor. La ce probe existau, cel puţin în cazul stareţului, nici măcar nu era necesar să se trezească din somn pentru a da un verdict corect.

Se pare totuşi că dorm un somn mult prea adânc: cel al ignoranţei, al mesimţirii, al inconştienţei şi, cine ştie, poate al banilor din plicuri sau valize.


DECÂT ATÂT!!!

4 comentarii:

  1. Suntem în România si asta ne ocupa tot timpul. suntem o tara de idioti care bagam la inchisoare oameni nevinovati si ii premiem pe infractori. Suntem o tara care promovam cersetorismul, perversiunile de orice fel, abuzurile, suntem o tara de idioti.
    Nu stiu cum mai pot dormi noaptea cei care au luat astfel de decizii. RUSINE ROMANIA!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. E incredibil!. Ii dau dreptate lui Andrei. Este absurd, inmoral, ilegal, inimaginabil. Cu mai pot fi numiti oameni? Cum se mai pot duce enoriasii la acea biserica si sa asculte sfaturile duhovnicesti si cele sapte porunci, chiar de la acel ...nu stiu cum sa ii spun.

    In cazul celalalt, eu cred ca i-as smulge parul din cap acelei asistente, in locul acelei mame.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca cei doi au fost gasiti nevinovati, inseamna ca cineva a dat o sentinta in somn, cu usile inchise. Asistenta ar trebui sa ramana fara dreptul de a mai profesa si, eventual, tratata de un psihiatru, iar cat despre fatza aceea bisericeasca... i-as rastigni pornirile prin taierea bratelor. In fine oamenii de genul asta ne obosesc, de deprima, ne termina, la urma felul in care li se face dreptate victimelor lor ne infurie si ne scarbeste... suntem celula unui sistem justitiar defect si asta ne insulta inteligenta. Dar pana la urma... cum altfel sa fie daca energiile morale s-au pierdut undeva in Univers?

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca va este rusine ca traiti in aceasta tara (cei care tot spuneti asta )puteti pleca.In orice caz nu este mai buna cu cei care se pling in permanenta.
    Mai bine faceti ceva, numai nu va plingeti.

    RăspundețiȘtergere