miercuri, 15 septembrie 2010

Răutăţi pe site-ul prinbrasov.ro. „Băiatul de la zoo“ nu merita asta

Pe site-ul prinbrasov.com a apărut astăzi o informaţie corectă, dar scrisă într-un mod foarte răutăcios. Mă miră acest lucru pentru că întotdeauna i-am apreciat pentru treaba bine făcută şi obiectivă.

Ca să lămuresc situaţia:

Aici citiţi postarea de pe site-ul prinbrasov.com

De ce mi se pare răutăcioasă postarea? Pentru că cel care a scris articolul, dacă ar fi cunoscut activitatea profesională a „băiatului de la zoo“, nu ar fi putut scrie în stilul ăsta.

Leul pe care „îl trăgea de coadă“ în acel filmuleţ este de fapt Zuri, o leoaică pe care a luat-o acasă şi a crescut-o cu lapte la biberon, ca să nu moară. I-a salvat viaţa cu dragostea pe care i-a oferit-o, dar şi prin cunoştinţele căpătate în anii de şcoală.


Aici o sa poti citi o parte din povestea leoaicei Zuri: http://www.adevarul.ro/locale/brasov/EXCLUSIV-Leoaica-Zuri-primit-cadou_0_93590798.html


Cei care asistau la scena aia ştiau povestea, după cum se poate auzi şi pe filmare. Chiar şi copiii ştiau că ei nu au voie să facă aşa ceva pentru că pe ei animalele nu îi cunosc.

Un medic veterinar care să pună atata pasiune în munca lui se va găsi foarte greu. Unde mai pui că pe el îl cunosc toate animalele de acolo şi era mult mai simplu să le trateze fără să le streseze cu metode gen tranchilizante.

Şi să nu uităm că ţarcurile mult mai mari pentru animale şi condiţiile mult mai bune pe care le au acestea acum, în comparaţie cu cele pe care le aveau acum câţiva ani, li se datorează tot lui, în nici un caz conducerii care trimitea toţi jurnaliştii către veterinarul Ion Brumar, indiferent de subiectul abordat.

De ce? Pentru că era singurul care chiar se preocupa şi îl interesa soarta Grădinii Zoologice. Poate tocmai din acest motiv până şi lupii sau porcii mistreţi se apropiau de gard când îl vedeau. Ştiau cui îi datorează traiul mai bun din ultima perioadă.

Cu toate astea, el nu s-a lăudat niciodată cu adevăratele lui reuşite tocmai pentru că, aşa cum spune des, el nu face asta pentru imagine, ci pentru animalele pe care le îngrijeşte. De multe ori l-am convins foarte greu să mă lase să scriu despre el.

Chiar şi când a salvat-o pe Zuri, când nimeni nu i-ar fi dat nici o şansă, pentru el a fost un gest absolut normal,nimic de dat presei. Mi-a luat ceva timp să îl conving să facem articolul.

Dacă are nevoie de confirmări la ceea ce am scris eu, autorul acelui articol poate întreba pe absolut oricine îndeplineşte o condiţie: a avut ocazia să facă reportaje la Zoo, în ultimii ani.

Este simplu să vorbim în necunoştinţă de cauză şi să acuzăm fără să ştim întreaga poveste. Apropo, putina documetare in plus paote nu ar fi stricat. Demisia şi-a depus-o la începutul lunii, iar astăzi este ultima lui zi de lucru la ZOO.

VIITORUL veterinar, angajat al Grădinii Zoologice Braşov nu va mai exista prea curând. Nu cred că va merge cineva să îşi rişte viaţa cu animalele sălbatice pentru 666,20 de lei, cât a fost ultimul lui salariu.

Soluţia vehiculată este cea a contractării de către primărie a unei firme, un cabinet veterinar, care să se ocupe de acele animale când va avea timp şi cum se va pricepe şi pentru care se vor găsi bani destui.

Trăim în România. Mai mult nu mai am ce să zic.

VEDEŢI MAI JOS POZE CU ION BRUMAR ŞI ZURI















DECÂT ATÂT!!!

6 comentarii:

  1. Foarte tare, omul asta. Tot respectul pentru astfel de iubitori de animale, care isi fac meseria cu o pasiune si o daruire rar intalnite in breasla jurnalistilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Il respect pentru tot ce a facut. Pentru modul in care s-a ocupat de animalele din gradina ZOO. Pentru modul in care si-a facut si respectat meseria!

    RăspundețiȘtergere
  3. Paula, merci! Nu ştiam nimic din toate astea. Rectificarea aici: http://prinbrasov.com/2010/09/povestea-medicului-veterinar-de-la-zoo-brasov-si-scuzele-din-partea-redactiei/

    RăspundețiȘtergere
  4. Dane, multumesc si eu pentru rectificare. Chiar imi parea rau pentru el si m-a surprins art de la voi. Am vrut initial sa scriu doar un comentariu pe site-ul vostru, dar aveam atat de multe de zis incat nu imi ajungea spatiul :)) si nu puteam posta si poze. Pentru asta am ales varianta blogului meu.

    La cat mai multe articole bune, ca nimeni nu va poate acuza ca nu aveti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Merci de urări...ahh şi e www.prinbrasov.com nu .ro :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot respectul pentru acest OM.Putini sunt cei care depun atata suflet in ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere